Afinació i cursos

Formació de Restauració Tècnica i Afinació de pianos


El mètode utilitzat és el de Newark & Sherwood College.


Aquesta formació constarà de dues parts:

 

D'una banda es dotarà a l'alumne dels coneixements necessaris per poder solucionar els problemes més comuns en la reparació, restauració i regulació de pianos. S'explicarà el funcionament del mecanisme del piano, els materials utilitzats, els productes necessaris per a la seva restauració. Com reparar peces trencades o desgastades, substitució de materials, etc…

 

També s'explicarà com regular un piano.

 

I per una altra banda , dels coneixements i la tècnica que es precisen per aconseguir afinar un piano, amb una garantia de qualitat quant al resultat.

 

Els assoliments de l'alumne dependran de les aptituds, la tenacitat i la il·lusió. Haurà de posar de la seva part.

 

El curs consta de 80 hores. 40 de formació tècnica i 40 de teoria i pràctica de l'afinació.

Són 10 sessions de 4h de restauració i 10 sessions de 4h d'afinació. Són 2 sessions setmanals perquè el deixeble pugui practicar lo après durant la setmana. La durada aproximada del curs és de 3 mesos. L'horari és a convenir i el número màxim d'alumnes és de 4.

 

El curs és molt dinàmic i molt pràctic amb la finalitat de que l'alumne aconsegueixi la destresa necessària per realitzar totes les tasques.

Sempre que l'alumne ho desitgi podrà anar al taller  a practicar la restauració en hores que la botiga(taller) estigui oberta.

 

Pels alumnes  professionals oferim el curs d'afinación solament ja que coneixen l'ofici.

Tots els ensenyaments van acompanyats d'apunts realitzats amb ordinador per nosaltres mateixos i alguns especialment escollits d'altres fonts de forma molt didáctica.

Les sessions d'afinació es realitzen individualment amb pianos de qualitat i aules insonoritzades amb aire acondicionat.

L'objectiu és que l'aprenent, una vegada finalitzat el curs tingui els elements necessaris per seguir formant-se pel seu compte.

 

Els requisits són tenir piano, una senzilla base musical, eines mínimes per afinar pianos i ganes d'aprendre.

 

El preu de la formació és de 1500€ amb un 5% de descompte si es paga per endavant més uns 350€ de material. Si es prefereix es pot pagar cada mes.

Per a l'afinador que vulgui perfeccionament o conèixer aquest mètode i els iniciats, si volen, poden optar solament al curs d'afinación per 750€ amb el 5% de descompte si paguen per endavant o pagar-ho mensualment.